Gungeby er en fast emneuge, som afholdes hvert år på Gungehusskolen. Her omdannes skolen til en by med alt lige fra bager og wellness til skadestue og rådhus. Eleverne inddeles i værksteder på tværs af alder, så eleverne møder andre børn, end dem de normalt er sammen med i klassen eller på årgangen.
Ugen afsluttes med åbent hus for forældre og andre familiemedlemmer, hvor Gungebyen vises frem, og hvor man kan besøge de forskellige butikker og værksteder.
Borgmesteren i Gungeby har nogle år haft besøg af Hvidovres borgmester.
Gungeby sætter fokus på trivsel bland eleverne og giver eleverne mulighed for at lære om kultur, sprog og det at være sammen på tværs af alder og interesser.
Hvidovre Nærradio har lavet to podcast om Gungeby. I den første fortæller faglig leder Nadja Marie Jensen om Gungeby, og i den anden podcast er der interview med både lærere, ledere og elever, som fortæller om emneugen.
Hvidovre Nærradios podcast, hvor faglig leder Nadja Marie Jensen fortæller om Gungeby (nyt vindue).
Hvidovre Nærradios podcast, hvor lærere, ledere og elever fortæller om Gungeby (nyt vindue).
Gungehusskolen deltager i det landsdækkende projekt OrkesterMester. Det er vi den eneste skole i Hvidovre, som gør. Sammen med Musikskolen sætter vi fokus på klassisk musik på 3. årgang. Hvert barn vælger et klassisk instrument, som de hele året undervises i. Det hele kulminerer med en stor klassisk koncert med andre skoler, hvor forældre inviteres med.
På Gungehusskolen arbejder eleverne med karrierelæring i det timeløse fag Uddannelse og Job. Det har resulteret i læringsforløbet "Elevers undersøgelse af teknologi-, transport- og byggeribranchen" til elever i 6. klasse.
Læringsforløbet er beskrevet på Danmarks Læringsportal EMU, så andre skoler i Danmark kan få glæde af de gode ideer og tiltag.